De gemeente Staphorst geeft aan nog eens 105 huishoudens van de gemeente een eenmalig bedrag van 300 euro dat zij kunnen besteden aan energiebesparende maatregelen voor in huis. Begin december ontvingen 585 huishoudens al een voucher die zij konden besteden om energiebesparende producten voor hun woning aan te schaffen. Na de eerste ronde is er nog voldoende ruimte in het budget om nog eens 105 vouchers te vergeven.

In december ontvingen 585 huishoudens in Staphorst een voucher ten waarde van 300 euro om energiebesparende producten voor hun woning aan te schaffen. Op dit moment hebben 439 huishoudens deze voucher ook werkelijk besteed en is voor een bedrag van 124.500,60 aan energiebesparende producten aangeschaft. De voucher moest besteed worden vóór 31 december 2022.

De vouchers zijn het meest besteed aan de volgende producten:

 • Elektrische kachel
 • LED-verlichting
 • Droogrekje
 • Radiatorfolie
 • Besparende douchekoppen

  Nieuwe groep

  Bij het starten van de eerste ronde is afgesproken dat na afloop bekeken zou worden of en hoe het eventueel resterende budget alsnog zou kunnen worden ingezet. De huishoudens die dit weekend de brief van de gemeente met de voucher ontvangen, hebben in de periode van 2 tot en met 31 december 2022 de energietoeslag ontvangen. Zij ontvangen daarom nu, net als de eerste groep die voor de energietoeslag in aanmerking kwam, de voucher waarmee zij energiebesparende producten voor hun huis kunnen aanschaffen.

  De brieven worden naar verwachting zaterdag bij de 105 huishoudens bezorgd.