Vanwege een uitdaging met de mailserver zijn een aantal berichten pas vandaag binnengekomen

 

Vanaf woensdag 1 februari start de verkoop van de bouwkavels voor de eerste fase van de nieuwe woonwijk Rouveen Zuid. Deze nieuwe woonwijk komt te liggen tussen de Multifunctionele combischool Rouveen (MCR) en de Oude Rijksweg. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een bouwkavel via het inschrijfformulier op www.staphorst.nl/rouveen-zuid. In de eerste fase zijn 67 bouwkavels te koop. Het gaat om kavels voor vrijstaande woningen, kavels voor twee-onder-één kap woningen en kavels voor rijwoningen. Inschrijven kan tot en met vrijdag 17 februari 2023. Als meerdere mensen zich inschrijven voor dezelfde bouwkavel, wordt er op 21 februari 2023 door de notaris geloot.

Een woning bouwen? Laat u goed informeren

Let bij het aangeven van een voorkeurskavel op de bouwmogelijkheden en de bouwkosten. Niet alleen voor de woning, maar ook bijvoorbeeld voor het plaatsen van een garage of tuinhuisje. In het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan, die de gemeenteraad eind vorig jaar vaststelde, zijn regels opgenomen waar tijdens de bouw rekening mee gehouden moet worden.

Meer informatie over de nieuwe woonwijk, welke bouwregels er gelden, wat de kosten zijn en hoe het bouwen van een 2/1-kap woning of rijwoning gaat? Kijk op www.staphorst.nl/rouveen- zuid. Hier staat ook hoe kopers van een 2/1-kap woning of rijwoning, een aannemer kunnen kiezen.

Ook huurwoningen

Naast vrijstaande, 2/1-kap en rijwoningen komen in de nieuwe woonwijk ook rijwoningen die door Woonstichting VechtHorst verhuurt worden. Interesse? Via www.vechthorst.nl kunnen belangstellenden zich hiervoor inschrijven.

In februari begint de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden voor het terrein van de nieuwe woonwijk.