De autosleutelservice van Nieuwleusenaar Arjan Fossen is inmiddels een volledig zelfstandig opererende onderneming. Met name dankzij zijn service op locatie neemt Autosleutels Nieuwleusen een unieke positie in. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf zich steeds meer in de breedte, bijvoorbeeld door ook nieuwe sleutelsets te produceren voor bestaande woningen en bedrijfsgebouwen.

Ooit was de sleutelservice van Arjan Fossen onderdeel van de winkel van zijn vrouw: Helga Schuurman Schoenen en Podologie, aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen. En hoewel zijn werkplaats hier nog steeds is gevestigd, is Autosleutels Nieuwleusen inmiddels geheel zelfstandig. De grote bestelbus met het herkenbare bedrijfslogo rijdt inmiddels door de hele regio. Het bedrijf is uitgegroeid tot een breed inzetbare sleutelspecialist, met de nadruk op full service rond het (bij) maken van autosleutels.

Deze ontwikkeling is geleidelijk verlopen, vertelt Arjan. “Aanvankelijk maakte ik vooral allerlei huis-, fiets- en andersoortige sleutels, maar geleidelijk is het accent verschoven naar elektronische autosleutels, zoals transponders en smart keys. “Elektronische vergrendeling is al jaren niet meer weg te denken, maar met de toename van het aantal elektrische auto’s stijgt ook de vraag naar efficiënte oplossingen voor het activeren van de auto. ‘Activeren’ is een beter woord dan ‘starten’, legt hij uit. “Met de afstandsbediening in je autosleutel zet je een beveiligingsprocedure in werking, die je op dezelfde manier weer ontgrendelt als je ermee wilt gaan rijden. Met dat stuk elektronica ben je de unieke eigenaar van dat ‘toegangsbewijs’.”

Reservesleutel

Maar zo’n autosleutel kan stuk gaan of zoekraken. Meestal kan Arjan de elektronica dan overzetten naar een nieuwe behuizing of een nieuwe laten maken. “Aan de hand van de reservesleutel kan ik meestal nog wel een extra sleutel bijmaken, maar als die er niet is, moet soms met een noodprocedure het hele vergrendelingssysteem opnieuw worden ingeregeld”, legt Arjan uit. “Dat kan kostbaar zijn én zomaar en paar weken duren. Ik raad autobezitters dan ook aan om even na te gaan of ze nog een reservesleutel bezitten. Zo niet, laat er een bijmaken. Daarmee voorkom je erger.”

Arjan helpt allang niet meer alleen particulieren aan nieuwe sleutels. Dankzij zijn rijdende service kan hij vaak op locatie ook bedrijven met een wagenpark snel en efficiënt helpen. “De laatste tijd komen er daarnaast steeds meer vragen van mensen die een bestaande woning hebben aangekocht. Zij willen, omwille van de veiligheid, alle sloten en sleutels laten vernieuwen, omdat je bij een bestaande woning niet altijd zicht hebt op het aantal sleutels dat in omloop is en wie deze in bezit heeft.”

Alleen op afspraak

Met name omdat Arjan steeds meer op (bedrijfs-)locaties werkt, kunnen alle soorten sleutels in de werkplaats aan de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen uitsluitend worden bijgemaakt op afspraak. Neem dus eerst vooraf contact op voordat u de winkel bezoekt. Arjan kan u dan vooraf vertellen wat de mogelijkheden en de kosten zijn.


Autosleutels Nieuwleusen
Burg. Backxlaan 37, Nieuwleusen
Tel. 0529 – 481 429 ook voor whats-app
info@autosleutels-nieuwleusen.nl
www.autosleutels-nieuwleusen.nl