De voorleesdagen zijn begonnen. Van 25 januari tot en met 4 februari staat het belang van voorlezen centraal.

Wist je bijvoorbeeld dat kinderen hun taalgevoel en empathisch vermogen ontwikkelen door voor te lezen?

Voorlezen is iets dat je samen doet en dat verbeterd de relatie tussen ouder en kind.

Voorlezen is ook een goede manier om je kind voor te bereiden op het ‘echte lezen’ op school. Kinderen leren hoe leuk het is om in een verhaal te duiken en zullen daardoor ook eerder geneigd zijn om zelf te gaan lezen en dat bevordert hun prestaties op school.

Verder kun je ook een voorleesboek kiezen dat aansluit bij de belevingswereld van je kind; het kan helpen om bepaalde zaken bespreekbaar te maken. Is er bijvoorbeeld een broertje of zusje op komst of staat er een verhuizing gepland? Een boek dat daarbij aansluit kan als voorbeeld dienen van hoe je met bepaalde situaties omgaat.

Zoek je nou nog een mooi voorleesboek? Kom naar De Haan Boeken! Er staat genoeg en we geven je graag advies.