Op vrijdag 20 januari werd door beide seniorenteams de eerste uitwedstrijden in de voorjaarscompetitie 2023 gespeeld.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden tegen het 2e team van Harderwijk. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jeroen Delhaas waren erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Het trio blaakte van zelfvertrouwen, maar moest flink aan de bak. Albert ging in zijn eerste enkelpartij voortvarend van start en zette Staphorst 1 gelijk op een 0-1 voorsprong. Ook zijn twee andere enkelpartijen waren zeer spannend, ook in deze beide partijen ging de winst naar Albert. Sibrand ging ook goed van start, de eerste enkelpartij won hij. De tweede en derde partij van Sibrand werden, ook weer na een bloedstollend gevecht in vijf games beslist. Helaas zonder succes voor Sibrand.

Jeroen wist zich goed staande te houden, maar op het beslissende moment kreeg hij jammergenoeg een koekje van eigen deeg. In het dubbel waren Albert en Jeroen niet opgewassen tegen het gedegen spel van het Harderwijker duo. Uitslag, 6-4 voor Harderwijk 2.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman zetten koers richting Zwolle. Het 9e team van TT Zwolle DTV ’84  was hun tegenstander. Nico Drost, Harry Pathuis en Simone van den Berg wilden een goede start maken, helaas bleek het Zwolse team sterker dan vooraf werd gedacht. Nico liet zich er niet door van de wijs brengen, hij won alle enkelpartijen. Harry zat van de drie enkelpartijen dichtbij tweemaal winst, in de vijfde game liet hij het helaas door de vingers glippen. Voor Simone was het ietwat een teleurstellende avond, ondanks aanmoedigingen van haar teamgenoten slaagde ze er jammergenoeg niet in om punten mee naar huis te nemen. Omdat Nico bij het inspelen van het dubbel geblesseerd raakte, moesten Harry en Simone dit samen zien te klaren. Ondanks de geboden tegenstand zat er geen puntje voor Staphorst 2 in. Uitslag, 7-3 voor TT Zwolle 9.