Samenwerking tussen Rouveen Kaasspecialiteiten en zes biologische leden-veehouders resulteert in prachtige onderscheiding 

Op woensdagavond 18 januari werd tijdens de Biobeurs in ’s-Hertogenbosch de winnaar van de verkiezing tot Bio-product van het jaar 2023 bekendgemaakt. Een onafhankelijke jury beoordeelde de Top 5 van de 39 nieuwe biologische producten. De biologisch kaas met 3-sterren Beter Leven keurmerk werd door de jury beoordeeld als hét biologisch product van het jaar 2023. Vernieuwend en grensverleggend. “Als je door blijft gaan, en zelfs een stap extra zet bij biologisch, dan is dat een bekroning waard,” aldus de jury.

De kaas wordt geproduceerd door Rouveen Kaasspecialiteiten. De melk wordt geleverd door zes veehouders uit de regio. “Zij hebben geïnvesteerd om te kunnen voldoen aan de aanvullende eisen van de Dierenbescherming voor het 3-sterren keurmerk,” legt Henry Visscher, adviseur veehouderijzaken uit. “Denk aan huisvesting, zoals afmetingen van de boxen, loopruimte, aantal drinkpunten, en ook het opstellen van een bedrijfsnatuurplan voor de ontwikkeling van biodiversiteit op het bedrijf.” Klaas Hokse, algemeen directeur van Rouveen Kaasspecialiteiten is trots op het resultaat. “Ik vind het prachtig dat de inspanningen van onze leden én onze medewerkers beloond wordt. We hebben allemaal hard gewerkt om dit product geboren te laten worden. Nu mogen we het een jaar lang het beste biologisch product van Nederland noemen. Een mooie opsteker voor onze hele coöperatie.”

De biologische kaas met 3-sterren Beter Leven keurmerk wordt op de markt gebracht door dochteronderneming van Rouveen Kaasspecialiteiten, Bio Kaas via de Vandersterre Groep uit Bodegraven. De kaas is onder het merk Bio Organic verkrijgbaar bij Lidl Nederland.

Onderschrift foto: Algemeen directeur Klaas Hokse en adviseur veehouderijzaken Henry Visscher keuren de Beter Leven 3-sterren kaas
Foto © Rouveen Kaasspecialiteiten