RTV Vechtdal komt met een serie programma’s over het wel en wee van zendamamteurs. Hierin zullen een aantal zendamateurs vertellen over hun hobby en wordt er een kijkje genomen in diverse studio’s.

In de eerste uitzending staat Beunhaas FM centraal, een studio onder de vlag van Vechtdal NL.

Vechtdal NL is een bundeling van een aantal muziek– en radio liefhebbers die via de etherfrequentie van Vechtdal NL legaal uitzenden. Elke avond en in het weekend worden er programma’s gemaakt vanuit diverse studio’s in het Vechtdal en de regio eromheen. Een groot aantal vrijwilligers zorgt ervoor dat er via de zender, op 105.6 FM, online en in de VechtdalNL app, 24 uur per dag programma’s te horen zijn met veelal muziek van Nederlandse bodem.

Beunhaas FM bijt 21 januari het spits af. Een vriendenclub die om de week een avonduitzending voor hun rekening nemen en niet meer weg te denken zijn uit de ether. In de komende weken wordt er nog een kijkje genomen in een aantal andere Vechtdal NL studio’s.

Tegenwoordig gebruiken radiozenders veelal de FM-band of zenden via internet uit. Vroeger ging er veel via de middengolf, waar de piraten vanaf zee de boventoon voerden. Met een amateur uit die tijd wordt er terug gekeken naar toen en nu. Wat zijn de verschillen tussen FM en MG

Daarnaast is er ook een uitzending over een zendamateur die beelden via de band verstuurd.

Verschillende radio- en tv zendamateurs komen aan bod in de items die vanaf vrijdagavond op Vechtdal TV te zien zijn. De items worden telkens in het weekeend herhaald. Voor de volledigheid zijn de makers nog op zoek naar amateurs op de korte golf of andere amateurs, van vroeger of nu, uit het Vechtdal die over hun hobby willen vertellen.