Gezocht: vrijwilligers voor het stembureau

Gezocht: vrijwilligers voor het stembureau
Voor de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen op woensdag 15 maart 2023 is de gemeente nog op zoek naar gastheren/gastvrouwen, reserveleden en tellers. U moet 18 jaar of ouder zijn en mag niet uitgesloten zijn van het kiesrecht.

Wij zoeken:

Gastheren/gastvrouwen

Gastheren of gastvrouwen om de toestroom van kiezers op het stembureau in goede banen te leiden. Na afloopt helpt u eventueel mee met tellen, hiervoor kunt u zich apart aanmelden.

Reserveleden

Wij willen graag een aantal reserveleden achter de hand hebben die direct kunnen bijspringen wanneer er onverwachts een vacature op het stembureau ontstaat. Van reserveleden verwachten wij dat zij op de verkiezingsdag (15 maart) beschikbaar zijn.

Tellers

Als teller helpt u met het tellen van de stembiljetten. De teller wordt om 20.45 uur op het stembureau verwacht.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via mijnstembureau-staphorst.nl(externe link). Lukt dit niet dan kunt u telefonisch contact opnemen met het verkiezingsteam: (0522) 46 75 59.

Training

In aanloop naar de verkiezingen wordt een (online) training voor (reserve)stembureauleden, gastheren/gastvrouwen en tellers georganiseerd. Hierin wordt het verkiezingsproces doorgenomen. Voor benoemde leden is het volgen van de training verplicht.

Tip de redactie via WhatsApp! Voeg ’Weblog Staphorst' toe als contact in uw telefoon, 06-15452330, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.