Staphorst De leden van CDA Overijssel hebben 19 december de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgesteld. Onder de eerste vijftien kandidaten zijn zowel vertrouwde gezichten als frisse nieuwkomers, die enthousiast aan de slag willen voor de dorpen, de steden en het buitengebied van Overijssel. Jacob Spiker uit  Staphorst staat op plek 5. Spiker: “Met dit sterke team kan het CDA echt het verschil gaan maken.”

Vanaf 2006 was Spiker raadslid voor het CDA in Staphorst, vanaf 2010 tevens fractievoorzitter. Twee jaar geleden maakte hij de overstap naar de provincie. Spiker kent de opgaves waar Staphorst voor staat ten aanzien van o.a. woningbouw, duurzaamheid en mobiliteit. “Deze opgaves houden niet op bij de gemeentegrens, hier hebben we elkaar voor nodig in de provincie. Zo kan ik ook – of misschien wel juist – in de provincie veel betekenen voor Staphorst.”

CDA Overijssel heeft de afgelopen jaren bewezen dat het veel kan betekenen voor de dorpen, steden en het buitengebied van Overijssel. Aangevoerd door Rick Brink (36) uit Hardenberg zijn de kandidaten op de kieslijst bereid om hun verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan een mooier Overijssel.

Met Rick Brink heeft CDA Overijssel een lijsttrekker die naar buiten toe herkenbaar is en in staat is om een hecht team te leiden; een team dat het verkiezingsprogramma van het CDA uit kan dragen en kan realiseren. Rick Brink heeft zich tussen 2013 en 2019 bewezen als bestuurslid, gemeenteraadslid en fractievoorzitter van CDA Hardenberg. Hij behaalde de finale van de verkiezing van Beste Raadslid van Nederland. In 2019 kreeg hij landelijk bekendheid als officieuze Minister van Gehandicaptenzaken. De laatste jaren gaf hij organisaties advies over inclusievraagstukken.

Volgens Brink hebben de CDA-fractie en gedeputeerden Van Hijum en De Witte de afgelopen jaren mooie resultaten bereikt, maar liggen er ook grote opgaven. “Denk aan de broodnodige ruimte voor ondernemers uit het mkb en familiebedrijven, maar ook aan perspectief voor de agrariërs. Al die mensen hebben bestaanszekerheid nodig; de zekerheid dat het goed gaat komen met ze.Daar kunnen onze kandidaten vanuit hun eigen achtergrond, expertise en enthousiasme aan bijdragen”, aldus lijsttrekker Rick Brink.

Op de totale kieslijst van het CDA staan 48 personen, afkomstig vanuit heel Overijssel. Brink: “Het zijn allemaal betrokken mensen die in de haarvaten zitten van de dorpen, steden en het buitengebied. Want bij ons gaat het niet om systemen, maar om mensen. Het CDA is klaar voor de verkiezingen.” De volledige kieslijst is terug te vinden op https://www.cda.nl/overijssel.

 

Foto: Rick Meinen