Ook tijdens de aankomende jaarwisseling wordt er in de gemeente Staphorst weer een oogje in het zeil gehouden voor een gezellige en veilige jaarwisseling. Net als vorig jaar plaatst de gemeente tijdens de feestdagen weer camera’s bij de stovonde en de rotonde in het centrum van Staphorst. En ook dit jaar gaan weer vele vrijwilligers als steward op pad tijdens de jaarwisseling. De camera’s worden op maandag 19 december geplaatst en op maandag 2 januari weer verwijderd.

Blij met inzet stewards
De stewards spreken jongeren persoonlijk aan wanneer daar aanleiding toe is. Bijvoorbeeld als er zwaar vuurwerk wordt afgestoken of als er glaswerk kapot gegooid wordt. “Ik ben blij dat de stewards zich ook dit jaar weer inzetten. We hebben daar al jaren goede ervaringen mee. Laten we er met elkaar een gezellig en veilig Oud & Nieuw van maken”, zegt burgemeester Jan ten Kate.

Ook als steward aan de slag?
De coördinatoren Jan Kuijers in Staphorst en Arend Harink in Rouveen kunnen nog wel een paar vrijwilligers gebruiken. Dus kun en wil je tijdens de komende jaarwisseling als steward aan de slag? Meld je dan bij de coördinatoren van de stewards via: stewards.staphorst.rouveen@gmail.com