Op 26 november organiseerden de gezamenlijke kerken in Rouveen weer de kerstmarkt “Kerst an Diek”. Kerst an Diek werd al eerder in 2015, 2017 en in 2019 georganiseerd met als doel geld op te halen voor de goede doelen die de kerken een warm hart toedragen. Door corona heeft de kerstmarkt in 2021 helaas niet kunnen plaatsvinden en is er voor dit jaar besloten om een mini variant te organiseren. Dit jaar heeft de organisatie besloten om het geld te schenken aan de Voedselbank in Meppel. In deze tijd waarin de energiekosten hoog zijn en de boodschappen steeds duurder zijn geworden, moeten helaas steeds meer mensen gebruik maken van de Voedselbank. Als de inwoners van Rouveen gebruik willen maken van de Voedselbank zijn ze aangewezen op Meppel.

Er waren deze dag veel mensen op de been omdat het gelijktijdig viel met Kerstrondje Rouveen, georganiseerd door Figeland. Het weer was mooi en er hing een gezellige sfeer. Er was koffie, thee, snert en de kraam met kerstspullen was ook weer succesvol. De knieperties en voedertaarten vlogen de kraam uit en ook het enveloppen trekken, met beschikbaar gestelde prijzen door de middenstand, liep als een trein.  De kinderen konden zich vermaken met popcorn en het roosteren van marshmallows boven het vuur.

Kortom met dank aan alle vrijwilligers en de lokale middenstand is de mini kerstmarkt van Kerst an Diek weer een succes geworden!

De uiteindelijke opbrengst was  €2000,00. Op donderdagavond 8 december is dit bedrag aan Voedselbank Meppel overhandigd.

Ze kunnen het geld goed gebruiken en zullen het dan ook inzetten om etenswaren te kopen waar ze niet voldoende geschonken van krijgen zodat de gebruikers een goed gevarieerde maaltijd op tafel kunnen zetten.

Op 9 december 2023 hoopt Kerst an Diek weer een grote kerstmarkt te organiseren. Zet deze datum alvast vast in uw agenda, want zonder uw hulp kunnen we dit niet!