Op 9 december is de feestelijke start van de bouw van een appartementencomplex op de Levensboomlocatie in Rouveen. Wethouder Lucas Mulder, Robert Waarsing, directeur-bestuurder van woonstichting VechtHorst, Jan Dunnink en Roelof Huisman  van ‘Rouveen voor iedereen’, Hans Hersevoort van de Omega Groep en Alfred Tibben van vastgoedontwikkelaar Junco verrichten een handeling om de bouw officieel te beginnen. Mogelijke nieuwe bewoners, projectbetrokkenen en aannemer Brands Bouw zijn hierbij ook aanwezig.

Op de Levensboomlocatie, het terrein van de voormalige basisschool in Rouveen, verrijst een nieuwbouwcomplex met 20 appartementen voor begeleid wonen en 8 sociale huurappartementen. Woonstichting VechtHorst wordt eigenaar van het complex en gaat de acht sociale huurwoningen verhuren. Zorgaanbieder Omega Groep uit Zwolle gaat de begeleid-wonenappartementen verhuren. Aannemer Brands Bouw uit Emmen is in november begonnen met het grondwerk. De verwachting is dat de woningen eind 2023 zullen worden opgeleverd.

Plan voor en door Rouveners
De gemeenteraad van Staphorst heeft voor het terrein van voormalig basisschool de Levensboom in 2018 een prijsvraag georganiseerd. Inwoners van de gemeente  konden voorstellen doen voor de bestemming van het terrein. Na een verkiezing kwam het plan ‘Rouveen voor iedereen’ in 2019 als winnaar uit de bus. Projectontwikkelaar Junco heeft de afgelopen jaren nauw samengewerkt met ‘Rouveen voor Iedereen’, woonstichting VechtHorst en Gemeente Staphorst om tot een haalbaar plan te komen.