De TC van de SC Rouveen kon deze week bekendmaken dat het contract met de huidige hoofdtrainer Willem Jan Talsma met een jaar is verlengd. Dus ook in het seizoen 2023/2024 staat de dit seizoen voor het eerst als hoofdtrainer acterende Talsma voor de groep.

Zowel voor de TC als voor Willem Jan waren er geen beletsels om geen contractverlenging aan te gaan voor het seizoen 2023/2024. Na een seizoenstart met twee nederlagen, waarbij beide partijen even aan elkaar moesten wennen, staat het eerste elftal weer op de plaats waar ze thuishoort, namelijk in de bovenste regionen van het linker rijtje.

In een gesprek met Willem Jan gaf hij aan zich thuis te voelen bij de “Groen-Witte” vereniging uit Rouveen. Niet alleen de contacten op bestuurs- en selectieniveau, maar ook zeker de contacten met de rest van de mensen binnen de vereniging voelen erg goed. Hij ervaart het als plezierig dat er vanaf het begin een goede interactie is tussen technische staf en spelersgroep. Ook de kritiek die hij verneemt van de vaste supportersgroep wordt als positief opbouwend gezien.

Ook is Talsma erg te spreken hoe de huidige selectie de “veranderingen” heeft opgepakt die hij voorafgaande aan dit seizoen heeft aangekondigd. Een andere speelwijze waaraan in het begin even gewend moest worden. Na deze gewenningsperiode is deze gewijzigde speelwijze wekelijks zichtbaar tijdens de wedstrijden. Het is dan ook de bedoeling om dit proces voort te zetten om hier wellicht op korte termijn, maar vooral op lange termijn de vruchten van te kunnen plukken.