Deze week krijgen ongeveer 600 huishoudens in Staphorst een eenmalig bedrag van 300 euro dat zij uitsluitend kunnen besteden aan energiebesparende maatregelen voor in huis. Het bedrag kan naar eigen inzicht besteed worden aan producten die kunnen helpen om de energiekosten te verlagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan isolatie voor dak, muur of vloer of een producten als radiatorfolie, overgordijnen of een elektrische kachel. 

De energieprijzen zijn de afgelopen periode steeds hoger geworden. De regering heeft daarom gemeentes gevraagd om inwoners die dat nodig hebben financieel te ondersteunen. Daarvoor heeft de gemeente extra geld gekregen van de overheid. Dit bedrag komt bovenop de energietoeslag die al eerder werd uitgekeerd aan inwoners van Staphorst.

Inwoners die hiervoor in aanmerking komen krijgen een brief van de gemeente met daarin een bon van 300 euro die zij kunnen besteden om zelf materialen aan te schaffen die hen kunnen helpen hun woning, ondanks de hoge prijzen voor energie, toch een prettig en comfortabel thuis te laten zijn. Het gaat hierbij onder meer om huishoudens die eerder de energietoeslag hebben ontvangen, huishoudens die een sociale huurwoning met energielabel D t/m G huren of bijvoorbeeld huishoudens die permanent een particuliere woning huren die gebouwd en/of gerenoveerd is vóór 2001.

Inwoners die de brief van de gemeente deze week niet krijgen of eerder de energietoeslag niet hebben ontvangen, maar denken daar toch recht op te hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente Staphorst via het algemene telefoonnummer of door een mail te sturen naar gemeente@staphorst.nl onder vermelding van Energietoeslag.