De tafeltennisheren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen vrijdagavond het 5e team van Smash ’70 uit Hattem op bezoek. Voor het team van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jeroen Delhaas op het topje van hun kunnen. Bij vlagen stond het Staphorster trio hun mannetje, maar de koploper en uiteindelijke kampioen Smash ’70 5 trokken aan het langste eind. De eerste enkelpartij van Albert tegen Robin Sellies werd een regelrechte kraker. Beide spelers gaven elkaar geen cadeautjes, in de vijfde game werd deze partij met twee punten verschil in het voordeel van Robin uitgevochten.

Ook Sibrand bracht hierna Merijn van Werkhoven in verlegenheid. In deze enkelpartij moest Sibrand het hoofd buigen, dat ook weer in de vijfde game. Jeroen wist tegen de derde speler van Smash ’70, Martin de Roos het tij niet te keren. Albert en Sibrand zagen de bui met het dubbel al aankomen, met hun winst in de vorige ontmoeting ging het duo nu regelrecht de bietenbrug op. De tussenstand was hiermee al 0-4 voor de Hattemers. Ook hierna werd het een eentonig vertoning. Met deze sportieve ontmoeting, maar geflatteerde uitslag van 0-10 werd er nog even gezellig nagepraat met de spelers van Smash ’70 5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde ook thuis, nu tegen het 4e team van Zwartsluis. Ook in deze wedstrijd kregen Simone van den Berg, Nico Drost, en Harry Pathuis met moeite voet aan de grond. Zwartsluis was maar één punt nodig om kampioen te worden, dit kampioenschap was na de eerste enkelpartij al bereikt. Simone en Harry waren niet bestand tegen het ietwat denigrerende en flauwe gedrag van enkele Zwartsluiziger spelers. Nico wist nog wel twee winstpunten in zijn enkelpartijen in de wacht te slepen. In het dubbel kregen Simone en Nico geen vat op het spel van de Zwarsluizenaren, waarmee de einduitslag met 2-8 in het voordeel van Zwartsluis 4 werd afgesloten.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelde afgelopen zaterdag hun thuiswedstrijd tegen het 2e team van De Veluwe uit Apeldoorn.

Het team met Bert Jan Krale, Jennieke Krale en Abel Bijker wisten met in hun achterhoofd de vorige ontmoeting, een 9-1 verlies zich goed te weren. Bert Jan liet het in zijn eerste enkelpartij afweten, maar corrigeerde dat met tweemaal winst in zijn andere partijen. Jennieke ging slagvaardig van start, in haar eerste twee enkelpartijen kwam zij als winnaar uit de bus. Haar derde enkelpartij verloor Jennieke ietwat onnodig. Abel wist geen potten te breken, roemloos ging hij in alle drie enkelpartijen onderuit. Ook het dubbel was helaas geen succes voor Jennieke en Abel.uitslag 4-6 voor De Veluwe 2. Met nog één wedstrijd te gaan, is het niet mogelijk om nog een plek in de poule te stijgen. Een vijfde plaats ie het hoogst haalbare.