Ter gelegenheid van het 65e jubileumjaar heeft Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’ in samenwerking met gemeente Staphorst en in overleg met de dorpsraden op 19 november in alle vier de dorpskernen bomen geplant. Afdeling Groen van de gemeente had van te voren kuilen gegraven en palen geplaatst, en bomen en materiaal beschikbaar gesteld.

In Staphorst kwam een grote Acacia op het parkeerterrein van Voetbalvereniging Staphorst. In Punthorst kwamen twee Wintereiken langs de Vijverweg. Dorpsraad Punthorst was erbij en trakteerde op koffie en cake. De leden en ook omwonenden hielpen volop mee met het planten. In IJhorst kwamen twee Tamme Kastanjes langs de Burgemeester van Wijngaardenstraat, en tot slot in Rouveen kwamen zes Kersenbomen in het park aan de Beukenlaan.

Vele handen, goed werk!