Zoals het er nu naar uitziet komt Sint Nicolaas morgen met zijn gevolg Staphorst vereren met een bezoek. Kinderen zien hier al weer tijden naar uit en hoe spannend is het om morgen de oude sint van heel dichtbij te zien en wellicht een hand te geven.

De dansende, vrolijke en pepernoten strooiende zwarte pieten zorgen altijd voor de vrolijke noot tijden deze happening.

De inmiddels bekende en beruchte anti-zwarte pietenclub KOZP heeft aangekondigd de happening in Staphorst met een bezoek te vereren om het gedachtengoed dat zwarte piet racistisch is op de Staphorster bevolking over te brengen.

De gemeente en politie treffen maatregelen om e.e.a. in goede banen te leiden. Er zijn onder andere bewakingscamera’s geplaatst bij de Stovonde en op het marktterrein. Verder wordt het terrein morgen ingedeeld in vakken. Voorstanders van de gezellige zwarte piet hebben op Facebook opgeroepen om allemaal zwart geschminkt naar de markt te komen morgen.

1 ding staat natuurlijk voorop, het is en blijft een kinderfeest en als je die gedachte vasthoud zal het ongetwijfeld goed gaan komen.