Het dorp Staphorst is ideaal als je op zoek bent naar dingen om te doen in Nederland. Vooral als je besluit om een authentiek Nederlands dorp te zien. Dit vrome, calvinistische, geplaveide dorp in het oosten van Nederland is de thuisbasis van veel mensen die zich in traditionele Nederlandse kledij kleden. Het dorp heeft zeker een lange geschiedenis. Het is een prachtige plek om een ​​reis te maken waarbij je de authentieke Nederlandse cultuur en geschiedenis kunt zien. In Staphorst kun je op veel plekken terecht zonder bang te hoeven zijn voor de kou. De plaatsen zijn heerlijk en zijn voorzien van een cv ketel Utrecht.

Een lange geschiedenis van modernisering

Staphorst heeft een historie die teruggaat tot de 13e eeuw waar een onderhoudscontract cv ketel nog niet bestond. Het is gebouwd langs een lange route die door een moeras gaat. Deze historische gemeenschap is een goed voorbeeld van lint groei. De bouw van woningen langs de communicatie routes die naar buiten uitstralen vanuit een menselijke populatie. De lineaire gemeenschappen die hierdoor zijn ontstaan, zijn gemakkelijk te onderscheiden op kaarten en luchtfoto’s, waardoor zowel stedelijke als landelijke gebieden een uitgesproken persoonlijkheid krijgen. Het laat zien dat het dorp in de loop der jaren snel is gegroeid.

Bezienswaardigheden in Staphorst

Naar Staphorst gaan is niet compleet zonder je gevoel voor avontuur te bevredigen. Je kunt naar het Staphorst Museum dat is gevestigd in een echte voormalige boerderij. Het naburige dorp Staphorst, Rouveen Specialty Kazen, heeft een lange geschiedenis van melkveehouderij in het gebied. Het is onmogelijk om deze regio van Nederland te bezoeken zonder heerlijke kaas te proberen. Je kunt de smetteloze boerderijen zien die deel uitmaken van het dorp Staphorst, of je nu rijdt of de hoofdstraat oploopt. Roel Farmhouse is de plek om naartoe te gaan als je echte Hollandse snuisterijen wilt. Zonder de hoge prijzen te betalen die horen bij toeristische attracties die je niet mag missen, kun je traditionele Nederlandse beschilderde artikelen en andere souvenirs vinden.

Restaurants waar je naartoe moet gaan

Jarno Eggen en het nieuwe huis van de charmante Cindy Borger, de majestueuze De Groene Lantaarn, is een plek waar je heerlijk kunt eten. Dit majestueuze restaurant heeft een moderne make-over gekregen en veel flair. Het decor omvat zelfs de oude skateboards van de chef. De volgende plaats die je kunt bezoeken is Sukade. Deze plaats staat bekend om de sukade, of gekonfijte schillen van citrusvruchten, die oorspronkelijk in dit pakhuis uit 1860 werd aangeboden. Restaurant De Molenmeester is een andere die je misschien wilt bezoeken. De locatie is in alle opzichten ideaal. Midden in het meest karakteristieke Nederlandse landschap ligt een prachtig landgoed. De keuken is in alle opzichten uitstekend. De service is echter het beste van alles. Het is verbazingwekkend hoeveel liefde en passie iedereen daar stopt in wat ze doen. Tot slot kun je bij Restaurant de Molenmeester terecht voor de elegante, echte Hollandse keuken. De maaltijd spreekt hier van vakmanschap en ongecompliceerde luxe omdat er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige Nederlandse ingrediënten.