Beste ouders / verzorgers,

Gunt u uw kind ook een leuk Sinterklaas feestje, maar zit dat er door omstandigheden dit jaar niet in? Moet u rondkomen van een laag inkomen, of kunt u niet meer rondkomen door alle gestegen kosten? Dan is deze brief misschien iets voor u.

Humanitas is een vereniging voor maatschappelijke dienstverlening die zich richt op mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Eén van de activiteiten van Humanitas is de Sinterklaas actie. Humanitas vindt het belangrijk dat kinderen het gevoel hebben dat ze erbij horen en net als hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen vertellen dat ze een cadeau van Sinterklaas hebben gekregen.

Dit jaar wil Humanitas deze actie, net als vorig jaar weer aanbieden in de gemeente Staphorst. Samen met sponsoren zorgt Humanitas ervoor dat elk aangemeld kind een cadeautje krijgt met Sinterklaas. Wilt u ook een financiële bijdrage leveren of sponsoren kunt u contact met ons opnemen (humanitas-staphorst@protonmail.com).

Deze actie is bedoeld voor kinderen geboren in de jaren 2010 tot en met 2022.

Hoe werkt het?

Vanwege uw privacy kunt u alleen uw eigen gezin/kinderen opgeven. Als u mee wilt doen kunt u bijgevoegd formulier printen, invullen en opsturen naar het genoemde adres. U mag de gevraagde informatie ook mailen naar humanitas-staphorst@protonmail.com.

Het is belangrijk dat uw aanmelding uiterlijk vrijdag 18 november 2022 binnen is. 

Na ontvangst van uw formulier zorgen vrijwilligers ervoor dat het cadeau wordt gekocht. Zij houden daarbij rekening met de wensen en/of hobby van uw kind(eren). Aan de vrijwilliger wordt uitsluitend het verlanglijstje en algemene informatie (leeftijd, geslacht) over uw kind verstrekt, dus geen naam of adres.

Wilt u de datum van 18 november 2022 goed in de gaten houden? Formulieren die na deze datum binnenkomen, kunnen in verband met de vervolgwerkzaamheden niet meer worden afgehandeld.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Gezocht: vrijwilligers

Humanitas coördineert dit jaar de sinterklaas actie in de gemeente Staphorst! Kinderen die te maken hebben met armoede krijgen via deze actie toch een leuk cadeautje met sinterklaas.

Hiervoor is Humanitas op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je leuk om een cadeautje te kopen voor een kind in jouw eigen gemeente? Meld je dan snel, maar uiterlijk 18 november 2022 aan. Je krijgt vervolgens het verlanglijstje van een kind, met algemene informatie over hem of haar. De bedoeling is dat je het cadeautje zelf sponsort. Het richtbedrag voor een cadeautje is  €10 – €12,50.

Cadeautje gekocht? Lever het in bij de coördinator van de actie en voor 5 december zullen alle cadeautjes bezorgd gaan worden.

Help jij mee, zodat deze kinderen toch een leuk cadeautje krijgen?

Meer informatie of aanmelden via humanitas-staphorst@protonmail.com

Alvast bedankt voor je hulp!