De Open Bedrijvendag Staphorst moet nog plaatsvinden, maar is nu al een succes te noemen. Staphorst doet waar zij goed in is. Met z’n allen de handen uit de mouwen steken voor een gastvrij ontvangst.

Staphorst
Belangstellenden kunnen zaterdag 12 november a.s. terecht op 45 locaties, waaronder ook de gemeentewerf en de Pieter Zandt Scholengemeenschap. Heel Staphorst doet mee. De meest noordelijke deelnemer is Kuiper Wagenbouw, gevestigd aan de Noordweg 5B en onze zuidelijkste deelnemer is R. Kooiker Recycling, Grond en Sloopwerken. De overige locaties liggen ertussen en verdeeld over de diverse industrieterreinen. Op zaterdag 12 november is iedereen welkom van 09.30-16.00 uur. Er gaan op deze dag deuren voor je open die normaliter dicht blijven, een unieke kans dus om een kijkje in de keuken te nemen.

Arbeidsmarkt
De krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds groter: er is veel vraag naar medewerkers. Anno 2022 zetten bedrijven niet alleen meer in op werkzoekenden, maar spelen ze ook in op de toekomstige medewerker welke nog een studierichting moet kiezen. Ook voor deze laatste doelgroep is dit deze bedrijvendag de ideale mogelijkheid om informatie te vergaren over verschillende studierichtingen en potentiële toekomstige functies. Voor ieder wat wils! Voorafgaand aan de Open Bedrijvendag gaan een tiental bedrijven gastlessen verzorgen voor de leerlingen van groep 7/8 van de basisscholen uit de gemeente Staphorst.

Ondernemend Staphorst
Het initiatief van deze dag ligt bij een aantal lokale ondernemers: Bloemert IT, BKS meubelen, Talen Tools, Aannemersbedrijf Dons en Troost en Mubo Metaal. Samen met Gemeente Staphorst, Pieter Zandt Scholengemeenschap en alle basisscholen is dit de tweede editie van deze dag. Het initiatief wordt ondersteund door ICC Staphorst die het lokale bedrijfsleven graag ondersteund bij dit soort initiatieven.

Deelnemers?
Ondernemend Staphorst zet haar deuren met deze dag voor alle belangstellenden in de hele regio wagenwijd open. Kijk op de website voor alle deelnemende bedrijven: www.openbedrijvendagstaphorst.nl

Fotobijschrift: Volop drukte bij één van de deelnemers tijdens de Open Bedrijvendag 2022

Foto: eigen foto