Na vijf wedstrijden gespeeld te hebben zijn de teams in de afdeling Oost aan de tweede helft van de najaarscompetitie 2022 begonnen.

De tafeltennisheren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam hebben alle registers uit de kast moeten halen om het 6e team van Kampenion uit Kampen te bedwingen. Voor het team van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko vochten Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Jan Supèr vele spannende partijen uit. Sibrand en Jan wonnen hun eerste enkelpartijen, Albert lukte dat in zijn eerste partij niet. Daarna werd het dubbel gespeeld, Sibrand en Albert kregen geen kans om het punt te maken waarmee de stand op 2-2 stond. Hierna was het Kampenion dat achter elkaar vijf punten binnen hengelde (6-2) De laatste twee partijen kwam Staphorst terug, Sibrand bracht de stand op 6-3 en in de laaste partij kon Albert met moeite de wedstrijd op een 6-4 eindstand brengen. Met Sibrand twee winstpunten en Albert en Jan één winstpunt werd de terugreis aanvaard.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde maandagavond al tegen het 3e team van Wijhe. Ook in deze wedstrijd moesten Simone van den Berg, Nico Drost en Harry Pathuis alle zeilen bijzetten. Aan de gamestanden te zien heeft het Staphorster team niet onverdienstelijk gespeeld, het geluk zat Simone en Harry niet mee. Nico kon het team uit Wijhe wel aan, hij won alle enkelpartijen. Het dubbelspel werd door Simone en Nico op het scherpst van de snede uitgevochten en helaas net verloren in vijf games. Het team had meer verdiend, uitslag 7-3 voor Wijhe 3.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelde afgelopen zaterdag hun uitwedstrijd tegen het 1e team van NTC Leogang uit Nunspeet.

Het team met Jennieke Krale, Abel Bijker en Bert Jan Krale kregen wederom een sterk team tegenover zich.

Jennieke en Abel kregen helaas geen kans om punten voor Staphorst te veroveren. Bert Jan was dit keer beter op dreef, hij won twee enkelpartijen. In het dubbelspel kregen Jennieke en Abel hun tegenstanders niet op de knieën. Uitslag, 8-2 voor NTC Leogang 1.