Het is inmiddels een traditie van formaat geworden: de jaarlijkse Jan Vosdag in IJhorst. Op de eerste zaterdag van de herfstvakantie verzamelen basisschoolleerlingen en vrijwilligers zich om op de wegen, paden en perken zwerfafval te verzamelen. Zo ook vandaag!

Ruim 30 kinderen en een tiental volwassenen ontmoette elkaar bij de kantine van V.V, IJhorst. Nadat iedereen voorzien was van een geel hesje, handschoenen en opruimmateriaal, kon gestart worden. Wethouder Alwin Mussche wenste iedereen bij de start heel veel succes toe en gaf nog eens aan hoe belangrijk het is dat we met elkaar er voor zorgen dat de gemeente schoon is en blijft. Hij gaf het goede voorbeeld door zelf ook een handje te helpen.

De zeven groepen die vervolgens op pad gingen, wisten heel wat afval bij elkaar te halen. Zeker tien volle vuilniszakken konden na afloop worden weggegooid. Goed gedaan allemaal! Wat een mooie schone start van de herfstvakantie.