Met deze slogan helpt Energiecoöperatie IJhorst Energie woningeigenaren in IJhorst op weg met het verduurzamen van hun woning. Dit om minder afhankelijk te worden van het dure aardgas en een steentje bij te dragen aan het milieu. Afgelopen voorjaar is een eerste groep woningeigenaren gestart en dit najaar start een tweede groep met een informatiebijeenkomst op donderdag 27 oktober.

Door de stijgende energiekosten wordt het voor woningeigenaren steeds interessanter hun huis te verduurzamen. Veel mensen denken aan de aanschaf van een warmtepomp. Is dat meteen de beste oplossing? Of zijn er andere bespaarmogelijkheden die je beter eerst kunt doen? IJhorst Energie geeft gratis hulp om hierin goede keuzes te maken en tot actie over te gaan.

Het frisse najaar is een goed moment om serieus na te denken over het verduurzamen van de woning. Bijvoorbeeld met isolatie, ventilatie, zonnepanelen en misschien zelfs een warmtepomp. Tijdens de bijeenkomst van IJhorst Energie wordt verteld hoe je dat slim aanpakt en welke mogelijkheden, voordelen en subsidies er zijn. Deelnemende woningeigenaren krijgen een gratis energieadvies van een erkende energieadviseur aangeboden. Daarmee komen de mogelijkheden voor de eigen woning helder in beeld. Aangemoedigd wordt om de adviezen ook echt uit te voeren. Als dat gebeurt kan het gas en geld besparen echt beginnen.

Deze bijeenkomst maakt deel uit van een project van IJhorst Energie om gedurende langere periode inwoners te helpen hun huis te verduurzamen. Met informatie, praktische hulp en het wegnemen van drempels. Daarmee wordt IJhorst steeds minder afhankelijk van aardgas en wordt bespaart op energiekosten.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 27 september om 19.45 uur in dorpscentrum De Poele. Meer informatie is te vinden op www.ijhorstenergie.nl en aanmelden kan bij info@ijhorstenergie.nl.