Is orgelmuziek saai? Iets van vroeger en alleen voor ouderen? Zes jonge organisten uit Staphorst e.o. bewijzen op zaterdagavond 22 oktober het tegendeel! Samen verzorgen zij in dit keer in de Grote Kerk van Hasselt een toegankelijk orgelconcert, waarmee zij laten horen hoeveel het orgel ook de jongere generatie nog steeds te zeggen heeft.

Aan deze avond werken mee: Hermen van Arnhem(19), Rhodé de Boer(19), Herman Coster(25), Annemijn van de Horst(20), Christian Mussche(25) en Lawrence Talen (20). De jongeren hebben in verschillende mate ervaring met het spelen op grote kerkorgels. Enkele van hen zijn begeleider tijdens erediensten in hun kerkelijke gemeente, anderen spelen uitsluitend in huiselijke kring of hebben beperkte ervaring met het spelen voor publiek. Op deze avond doen die verschillen er echter niet toe. Ze beleven alle zes veel plezier aan het orgelspelen en dat willen ze graag delen met het publiek. Als amateurs willen ze graag ambassadeurs van het orgel zijn en bijdragen aan een positief imago van het orgel.

De jonge organisten hebben samen een breed scala aan orgelrepertoire in huis. Ze laten liedbewerkingen van o.a. Klaas Jan Mulder, Peter Eilander en Egbert Woelderink, maar ook werken van Theodore Dubois, Denis Bedard.

De entreeprijzen bedragen voor beide series € 10,00 p.p. Kinderen t/m 16 jaar gratis. De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. Kaarten via https://consolonl.nl/concert/orgelconcert-door-6-jonge-organisten/

Hartelijk welkom!