STAPHORST – Het reformatorisch gemengd koor Cantilena zingt op zaterdag 5 november 2022 samen met mannenkoor Fontanus uit Putten in De Voorhof te Nieuwleusen. Tijdens dit concert neemt Cantilena afscheid van haar dirigent Evert van de Veen.

Het gemengd koor staat sinds haar oprichting in 2006 onder leiding van Van de Veen. De Voorthuizenaar legt na 16 jaar om gezondheidsredenen het stokje neer bij zijn verste koor. Het koor geeft nog eenmaal een concert onder zijn leiding, samen met het mannenkoor uit Putten, waarvan Van de Veen eveneens dirigent is. Aan deze avond werken verder mee: Bert Elbertsen (orgel), Cor Ploeg (piano) en Rineke de Wit (hobo). Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Bij de uitgang zal een onkostencollecte gehouden worden.  

Harm Hoeve nieuwe dirigent

Het bestuur van Cantilena vond ondertussen een nieuwe dirigent. Harm Hoeve is bereid de plaats van Van de Veen in te nemen. Hij gaat op maandag 7 november van start om met het koor het repertoire voor het kerstconcert op 16 december in te studeren. Ook werkt hij de komende maanden samen met het koor toe naar de uitvoering van het oratorium ‘Jozef’, waarbij ook gastleden welkom zijn om mee te doen. Het oratorium wordt D.V. zaterdag 27 mei 2023 uitgevoerd in de Grote Kerk van Hasselt. Meer informatie zal binnenkort te vinden zijn op www.cantilenastaphorst.nl.