Tijdens de Samen-voor-elkaar-Week vragen Jongerenwerk SAAM, Carinova mantelzorgondersteuning, kerken en vluchtelingenwerk samen met Stichting Welzijn Staphorst (SWS) aandacht voor het thema eenzaamheid in de gemeente Staphorst. Zij doen dat in het kader van het landelijke programma ‘Eén tegen Eenzaamheid’. In de eerste week van oktober organiseren zij hiervoor verschillende activiteiten in de gemeente. Informatie hierover staat op www.sws-staphorst.nl.

Samen eenzaamheid aanpakken

De gemeente Staphorst vindt het belangrijk om aandacht te vragen voor eenzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Staphorsters wel eens vorm van eenzaamheid ervaart. Dit geldt zowel voor jonge, als ook voor de oudere inwoners. Daarom heeft de gemeente niet alleen een subsidie verleent aan de Samen-voor-elkaar-Week, maar ondertekent wethouder Alwin Mussche op woensdag 5 oktober een manifest. Met dit manifest spreken de netwerkpartners af om in een meerjarenuitvoeringsplan de signalering en de aanpak van eenzaamheid gezamenlijk op te pakken.

Wethouder Alwin Mussche: “Eenzaamheid aanpakken begint met elkaar in contact komen. Met de ondertekening van het manifest willen we, als maatschappelijke organisaties en als gemeente, er gezamenlijk voor zorgen dat niemand zich eenzaam hoeft te voelen. Samen willen we eenzaamheid aanpakken.”

Gezond Meedoen Beurs

Eén van de activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen is de Gezond Meedoen Beurs in het Dienstencentrum. Bezoekers kunnen hier aankomende zaterdag 1 oktober kennis maken met organisaties en mensen die zich inzetten voor het welzijn van de mensen in Staphorst. Iedereen is welkom van 10.00 tot 14.00 uur. Meer informatie over de beurs en de andere activiteiten staat op www.sws-staphorst.nl.