Afgelopen weekend was het Wereld Kampioenschap obstacle course Racing in Stratton Mountain Resort, Vermont Amerika. Corien Jansen was als enige atlete afgereisd namens OCR team FamilyFit uit Staphorst. Op vrijdag startte ze op de 3km met 20 obstakels bij de dames 30-39jaar. Hierin deden 97deelneemsters mee. Met slecht 4 graden, wind en miezer was het vooral erg koud. Ze startte in de tweede startgroep. Maar bij de derde hindernis liep ze al voorop met een andere dame. Deze kon echter sneller de 200hoogtemeters de berg op overbruggen. Jansen kon haar nog wel zien en maakte geen fouten op de hindernissen. Maar ze moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Op zaterdag startte ze bij de 15km met 1200 hoogtemeters, 40 obstakels bij de dames 35+. Hieraan deden 74 deelneemsters mee in deze categorie. Direct vanaf de start was Jansen snel weg om als eerste bij het eerste obstakel te zijn, twee muurtjes. Daarna probeerde ze dit vast te houden. Ze wist dat dit lastig ging worden omdat de skipiste, waar het parcours op gehouden werd, vijf keer bedwongen moest worden. Echter ging dit beter dan verwacht. Er was maar één dame die bij bleef de berg op. Na 8km, op het hoogste punt liep Jansen nog steeds met de andere atlete in haar kielzog. Echter de lange afdaling naar beneden maakte Jansen een verschil. Ondanks het los grind, natte gras en glibberige stenen pakte ze een goede minuut in die afdaling. Ze nam de obstakels foutloos en kom verder uitlopen. Na dik 15 kilometer finishte ze als eerste met bijna acht minuten voorsprong! Daarmee is ze Wereld Kampioen dames 35+ op 15km!

Daphne Spreen en Sonny Brons waren dit weekend naar Biddinghuizen voor Mudmasters. Een obstacle run van 16km. Omdat dit voor Brons zijn laatste OCR zal zijn besloten ze samen nog één keer te knallen. En dat deden ze! Ze wonnen allebei de wedstrijd groep!

Andries Huizenga was naar het Duitse Warstein afgereisd. Voor de Strong Viking Ultra. Een obstacle race van 60km! De eerste 40km had hij al binnen de vijf uur afgelegd. Echter was het terrein enorm zwaar. De laatste tien kilometer waren daarom heel pittig. Maar hij heeft het volbracht!