De Zonnebloem afdeling Staphorst heeft woensdag 21 september met bijna 100 deelnemers inclusief vrijwilligers deelgenomen aan een rondje IJsseldelta.       Vanuit Zwolle gingen we via Zwartsluis, Ramspol, Ketelmeer richting Kampen waar we een uur van boort konden om even de binnenstad in te kunnen, dit alles onder fantastische weersomstandigheden.

Nationale Vereniging de Zonnebloem is de landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap.

We vertrokken iets over tienen vanuit Scania Haven te Zwolle nadat eenieder was gearriveerd en een plaatsje had gevonden op de prachtige boot “de Nirvana” van rederij Celjo welke van alle gemakken zijn voorzien.

Eenieder heeft kunnen genieten van een ruim zeven en een half uur durende rondvaart, dit allemaal onder genot van de nodige koffie, thee, hapjes en drankjes en een 3 gangen diner. Rond twaalf uur waren de tafels gedekt door vrijwilligers en het eten werd opgediend wat er goed verzorgd uitzag en hopelijk goed smaakte. Tijdens de rondvaart werd er ‘s-middags twee bingo ronden gespeeld met de nodige prijsjes. In Kampen hebben de deelnemers en vrijwilligers een uur lang kunnen genieten van de schitterende binnenstad voor we weer richting Zwolle voeren. Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een levendig karakter.

Het bovendek was zowel met de trap als met een lift bereikbaar maar daar werd veel gebruik van gemaakt omdat de omstandigheden super waren.                                                          Veel deelnemers genoten van een prachtig uitzicht.
De kaptein van de boot wees ons ondertussen op enkele bezienswaardigheden.

Na het verlaten van de rondvaartboot “de Nirvana” heeft eenieder de terugreis aanvaard.
Aan de vernomen reacties is het een mooie dag geweest.