Organist Vincent de Vries uit Zuid-Korea  is volgende week even in Nederland. Hij geeft op donderdag 22 september een orgelconcert in de Bovenkerk van Kampen.

Deze avond zal Vincent de Vries beginnen met de bekende toccata over psalm 146 van Jan Zwart. Verder zal hij werken spelen van Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach en Wolfgang Amadeus Mozart. Een toccata van Fernand de La Tombelle zal ook deze avond te horen zijn. Vincent sluit de avond af met de fantasie over psalm 43 van Feike Asma.

Het concert begin om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 12,50 en  t/m 16 jaar is de toegang gratis. Meer informatie zie: www.orgelconcertenvincentdevries.nl. Kaartverkoop via www.consolonl.nl. Kaarten zijn ook aan de kerk verkrijgbaar. Pinnen is ook mogelijk in de kerk. Allen hartelijk welkom! 

Wie is Vincent de Vries?

Vincent de Vries is in 1969 te Scheveningen geboren. Hij kreeg op 4- jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later  kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianiste Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd  nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.

Na zijn diploma “Uitvoerend Musicus” in 1993 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag stelde  Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, U.S.A.) te studeren voor de titel “Master of Music”.

Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het “performance certificate”. Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of  Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piane aan de Baylor University te Waco (Texas)

Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot “Professor of Piano and Collaborative Piano” aan de  Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan universiteiten in Amerika en Azië.

Op 15-jarige leeftijd maakte Vincent 2 langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag, gevolgd door 8 cd’s: Oude Kerk, Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk, Maassluis, St. Martin, Dudelange (Lux.), St. Gudula, Rhede (D) en St. Aposteln, Keulen. Verder maakte Vincent 5 cd’s bij MSR Classics (piano/harpsichord). In 2016 is er een cd opgenomen in de Bovenkerk van Kampen. In  mei 2018 zijn twee nieuwe cd’s Vincent de Vries verschenen.  Deze twee cd’s zijn opgenomen in de St. Joriskerk van Amersfoort. In 2019 is de cd “Vincent de Vries, 35 jaar organist” verschenen Op deze cd staan nostalgische opnames vanuit de Grote Kerk en Evangelisch Lutherse Kerk Den Haag.

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille. Meer informatie zie: www.orgelconcertenvincentdevries.nl.