Op vrijdag 9 september werd door beide seniorenteams de eerste thuiswedstrijden in de najaarscompetitie 2022 gespeeld. Het 1e team won met 6-4 van Kampenion 6 uit Kampen. Het 2e team speelde met 5-5 gelijk tegen Wijhe 3.

Afgelopen week speelde het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko hun eerste uitwedstrijd tegen het 6e team van De Brug uit Apeldoorn. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Jan Supèr waren erop gebrand om net als vorige week een goed resultaat te bereiken in de 2e klasse. Het trio blaakte van zelfvertrouwen. Beide teams waren danig aan elkaar gewaagd. Jeroen ging in zijn eerste wedstrijd voor Staphorst 1 voortvarend van start en zette Staphorst 1 gelijk op een 0-1 voorsprong. Zijn twee andere partijen waren bloedstollend, Jeroen moest daarin nipt zijn meerdere herkennen in zijn tegenspelers. Albert miste in zijn eerste twee enkelpartijen op een haar na in vijf games de winst, in zijn derde partij zette hij orde op zaken en won deze. Ook Jan moest vechten voor de punten, hij kreeg tot opluchting van het team twee van de drie tegenspelers op de knieën. Met het dubbel hadden Albert en Jan de minste moeite en wonnen deze, de enige partij die in drie games werd beslist. Uitslag 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen zetten voet aan de grond in Dalfsen, het 4e team van DTV ’84  was hun tegenstander. Harry Pathuis, Simone van den Berg en Nico Drost moesten het in deze wedstrijd zien te klaren. Harry beet de spits af, hierin won Harry overtuigend zijn eerste enkelpartij. In de andere twee partijen ging hij, mogelijk door enige zenuwen gepaard, hem parten spelen. Helaas kreeg zijn eerste winstpartij geen vervolg. Simone was helemaal “in the mood”, ze had in deze wedstrijd de wind in de zeilen. Niet één, niet twee, maar liefst drie tegenspelers gingen in de enkelpartijen tegen haar onderuit. Ook Nico was te sterk voor zijn tegenspelers en won alle drie enkelpartijen. In het dubbel ging de winst naar Staphorst 2, Harry en Simone gingen in vier spannende games met de winst aan de haal. Uitslag, 2-8 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelde afgelopen zaterdag hun uitwedstrijd tegen het 1e team van Rijssen. Abel Bijker, Bert Jan Krale en Jennieke Krale kregen de punten niet cadeau. Abel mocht als eerste beginnen, helaas ging hij onderuit in drie games. Ook wist hij in beide andere partijen geen vuist te maken. Bert Jan kreeg ook geduchte tegenstand te verwerken van de drie spelers uit Rijssen, toch wist Bert Jan eenmaal de winst naar zich toe te trekken. Jennieke was in de wedstrijd het meest succesvol, twee van haar drie tegenspelers wist zij om haar vingers te winden. De winst in het dubbel ging helaas naar Rijssen 1. Uitslag, 7-3 voor Rijssen 1.