Op zaterdag 24 september is de feestelijke opening van Prachtlint Staphorst. Wethouder A. Mussche geeft om 11.00 de officiële aftrap van dit nieuwe platform, dat de komende jaren samen met inwoners, scholen, bedrijven, instellingen, een biodivers lint van groene en blauwe natuurparels gaat aanleggen dwars door de hele gemeente Staphorst.

Er zijn op deze openingsdag kramen vol heerlijke streekproducten, zoals van biodynamische tuinderij ‘De Zonnehorst’ uit Punthorst en biologische melkveehouder Wicher Hoeve uit Rouveen. Ook vind je informatie over duurzame bestrijding van de Eikenprocessierups door Gemeente Staphorst, doe je ideeën op voor de aanleg van een (mini) voedselbos bij Voedselbostuyn Reestdal, en koop je stoere natuurproducten bij Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’, tevens oprichter van Prachtlint Staphorst.

Er zijn veel activiteiten en spelletjes voor kinderen, ponyritjes, zaadparels maken en werpen, wedstrijd insect tekenen met leuke prijzen, hapjes en drankjes, live muziek van de ‘Unstoppables’, en veel meer.

De openingsdag start om 10.30 en duurt tot 15.00. Locatie: het terrein bij de Unit voor Oekraïnische vluchtelingen, Staphorster Kerkweg 50. Kom bij voorkeur op de fiets. Lukt dat niet, parkeer de auto dan bij de CNS school en loop vandaar naar de locatie. Kom op tijd, de eerste 150 bezoekers krijgen een gratis verrassingstas!