Het Christelijk Mannenkoor Staphorst werd afgelopen donderdag, tijdens een open avond, gul bedeeld met zanglustige gasten. Meer dan tien mannen namen van de gelegenheid gebruik om te beleven hoe een twee uur durende repetitieavond wordt gevuld: luisteren, inoefenen, repeteren…. En dat op een genoeglijke, onderhoudende wijze; met een duidelijk merkbaar voortschrijdend muzikaal effect. Boeiend om te ervaren.

Het plaatselijke mannenkoor kan best een aanwas van (jonge) mannen gebruiken. Daarom was ook de kennismakingsavond belegd. Dat betekent niet dat er na nu voorlopig geen instroom van nieuwe leden kan plaatsvinden. Het bestuur laat weten dat belangstellenden iedere donderdagavond welkom zijn in De Levensbron.

Binnenkort wordt een begin gemaakt met het kerstrepertoire. “En dat is een uiterst geschikt moment om je entree binnen het mannenkoor te maken,” meldt het bestuur. “Er zullen verschillende nieuwe stukken worden aangeboden om in te studeren. Starters krijgen zo een mooie gelegenheid om, samenop met de huidige koorleden, naar de kerstconcerten toe te groeien. De muziekstukken zijn (per zangstem) ook digitaal beschikbaar. Zo kan er, wanneer men dat wenst, ook buiten de repetitietijden geoefend worden.” Het Christelijk mannenkoor Staphorst repeteert iedere donderdagavond  van 20:00 uur tot 22:00 uur in De Levensbron (aan de Esdoornlaan) in Rouveen onder leiding van de Vollenhoofse musicus en dirigent Johan Bredewout.

 

Foto © Jaco Hoeve