Op 8 september 2022 is het Wereldalfabetiseringsdag, gevolgd door de Week van lezen en schrijven. Voor deelnemers, taalvrijwilligers en geïnteresseerden van de taalhuizen in Staphorst en Zwartewaterland worden in deze periode activiteiten georganiseerd. Dit jaar wordt de Week van lezen en schrijven gekoppeld aan een cultureel uitstapje.

In Staphorst kun je op dinsdag 13 september een bezoek brengen aan het streekmuseum. In Hasselt wordt er op donderdag 8 september een bezoek gebracht aan de molen en de sociale moestuinen. In Genemuiden is er op vrijdag 9 september een rondleiding door het centrum onder leiding van G. J. Westhoff. En in Zwartsluis worden op 14 september de historische gebouwen opnieuw ontdekt onder leiding van Corina Carpentier. Zij heeft ervoor gezorgd dat er begrijpelijk taal staat op de bordjes aan de muur van deze gebouwen.

In beide gemeenten zijn ook het College van Burgemeester en wethouders, raadsleden en commissieleden welkom om een activiteit bij te wonen. Een mooie kans om op een informele manier kennis te maken met de deelnemers en taalvrijwilligers van het Taalhuis.

Op de websites van de Bibliotheek Staphorst en Bibliotheek Zwartewaterland is meer informatie te vinden over deze culturele uitstapjes. Je hoeft je niet aan te melden en alle uitstapjes zijn gratis. Van harte welkom!