De Transport & Logistiek branche is in beweging. Er is een grote behoefte aan goed personeel. Werkgevers zijn op zoek naar betrouwbare partners die professioneel opgeleide medewerkers leveren voor functies als vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker.

Op zaterdag 3 september houden Piet Gons Rijopleidingen en Rijbaan.nl de tweede editie van de  Transportdag in Rogat (Meppel). Het doel van deze dag is de bezoekers te laten beleven en te doen ervaren wat de Transport & Logistiek te bieden heeft.

Hierbij zijn een twintigtal transportbedrijven uit de regio Meppel, Hoogeveen, Staphorst en Zwolle door Rijbaan.nl uitgenodigd om hun ‘tak van sport’ te komen presenteren.

In 6 themapleinen wordt getoond hoe er in de verschillende branches als vrachtwagenchauffeur gewerkt wordt. De themapleinen zijn:

  • Agrarisch
  • Auto- en trucktransport
  • Bouw / Infra
  • Distributie
  • Speciaal transport
  • Hulpdiensten

Ervaren chauffeurs vertellen en laten u in de praktijk zien en zelf beleven hoe hun dagelijkse werkdag eruit ziet. Het is een interactieve dag tussen de bezoekers en de aanwezige transportbedrijven. Hierbij is ook gedacht aan de ‘jonge generatie’.  

Daarnaast kunnen de bezoekers o.a. deelnemen aan een interactieve speurtocht met de transporteurs.

Bezoekers kunnen zelf ook ervaren wat het is om chauffeur te zijn door het stuur van een van de voertuigen van Piet Gons Rijopleidingen in handen te nemen. Het is mogelijk om een proefrit te maken op een C, CE en LZV vrachtwagen. 

Rijbaan.nl is een partij die door middel van leer- en werktrajecten met baangarantie iedereen een kans wil geven op een (rij)baan in de logistiek. Dit betekent dat zij klaarstaan voor zowel starters als jongeren die net van school komen, zij-instromers die willen switchen van baan of mensen die in de logistieke branche willen doorstromen.

Voor iedere bezoeker is er gratis FRIET van PIET en wat te drinken.

Natuurlijk staan er ook enkele mooie demo trucks.

De Transportdag begint op zaterdag 3 september om 10:00 uur en is te bezoeken tot 15:00 uur.

Dit jaar is de locatie op het terrein van Wegrestaurant De Raket aan de Industrieweg 2 te Rogat (Meppel).