Op het circuit van Assen had Rick Dunnik een lastig weekend. De kwalificatie was teleurstellend, waardoor hij vanuit het achterveld moest starten.

Er stond een grote groep (33) coureurs aan de start in het IDM Supersport kampioenschap dankzij de 12 wildcards voor Nederlandse rijders.

De kwalificaties op zaterdag verliepen moeizaam. Het lukte Rick niet om het juiste ritme te vinden en een goede tijd neer te zetten. Het resultaat was teleurstellend: P28. Dat is balen, want vooral aan het thuispubliek wil je graag iets moois laten zien.

Degelijke races 
Het doel was zondag twee goede races neer te zetten, het ritme en gevoel terugkrijgen. In de eerste race kwam Rick goed uit de startblokken. Hij kon vervolgens een aantal plekken naar voren rijden, daarna was het gat te groot om te dichten binnen een paar ronden. Hij finishte op P23. Dit leverde toch nog twee punten op dankzij de gastrijders.

De tweede race leverde een felle strijd op met mooie inhaalacties. Hij had een goed ritme te pakken en finishte op P22. Dit leverde nu net geen punten op.

Natuurlijk balen we van deze resultaten. We hadden graag top 10 willen rijden in Assen, maar dat zit er nu niet in. We moeten door deze lastige fase heen zien te komen. Hard blijven werken en erop vertrouwen dat we de stap naar voren weer gaan maken.

Rick:

” Het is best wel frustrerend dat het er nog niet uitkomt dit seizoen. Ik had graag betere resultaten willen laten zien, maar dat lukt mij op dit moment niet. Ik heb wel het vertrouwen dat het goed komt. Ik ga er alles aan doen om op de Red Bull Ring een goede kwalificatie neer te zetten.”


Het fotoalbum is weer bijgewerkt met foto’s van de races in Assen en Schleiz.

Het volgende raceweekend is van 2 t/m 4 september op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Foto’s: Damon Teerink