Nadat de selectiespelers in juli al een weekje “aan elkaar gesnuffeld” hebben, begon op maandagavond 15 augustus de “echte” voorbereiding op het seizoen 2022/2023.

De vernieuwde selectie van de SC Rouveen begon op deze avond aan de echte voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Om uiteenlopende redenen komen er negen spelers uit het vorige seizoen niet meer terug in de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Willem Jan Talsma. Daarentegen zijn er binnen de nieuwe selectie zes nieuwkomers te bewonderen. Vanuit de eigen vereniging zijn dit Mart Dunnink (2e) en Rowan Trompetter (JO19). Van buitenaf komen Jordy Slager, Mark Schra en Yannick Lier (allen VV Staphorst) en Herwin Talen (VV Desz) de selectie versterken. Naast deze zes nieuwelingen zal de selectie nog met een tweetal spelers uit eigen vereniging worden aangevuld. Wie dit zullen zijn is op dit moment nog niet bekend.

Voorafgaande aan de nieuwe competitie zal trainer Talsma trachten de poppetjes allen op de juiste plaats neer te zetten om het resultaat van het vorige seizoen nog te verbeteren. Wanneer dit lukt, dan zal er in het seizoen 2023/2024 een klasse hoger worden opgetreden. In het vorige seizoen verloor Rouveen namelijk de finalewedstrijd van de nacompetitie en mistte derhalve net de promotie naar de 2e Klasse.

De uitdaging is daarom aanwezig voor zowel de voltallige begeleidingsstaf (die op de hoofdtrainer na gelijk is gebleven aan die van het vorige seizoen) als de selectiespelers om dit resultaat te behalen. Met invulling van veel jeugdige talenten en een dot aan ervaring lijkt dit geen onmogelijkheid. De bal is en blijft echter rond en zal uiteraard regelmatig het goede doel moeten kunnen vinden.

Voor de supporters zal het eveneens een prachtige competitie worden met veel regionale wedstrijden tegen ploegen uit Dalfsen, Balkbrug, Dedemsvaart, Zwolle (2x), Ommen, Hardenberg, Hattem, Heerde, Hasselt, Lutten en St.Jansklooster.

Voorafgaande aan de competitie zullen er bekerwedstrijden gespeeld worden tegen VV Berkum 2, WZC Wapenveld en HTC. Deze bekercompetitie zal starten op zaterdag 3 september.

De eerste oefenwedstrijd zal a.s. zaterdag 20 augustus plaatsvinden op ons thuiscomplex tegen het eerste elftal van de VV Alcides ZA uit  Meppel. Deze wedstrijd zal aanvangen om 14.30 uur. De tweede oefenwedstrijd is op zaterdag 27 augustus a.s. tegen HZVV 2 uit Hoogeveen. Wederom een thuiswedstrijd die ook zal beginnen om 14.30 uur.