De noodzaak van planten is voor de mens een serieuze aangelegenheid. Planten kunnen je  helpen om een ​​vredige en sfeervolle omgeving mee op te bouwen, zo ook in Staphorst. Planten zijn altijd een vriend van de mens geweest. We hebben allemaal op de een of andere manier planten nodig. Planten zijn echt een geschenk van de natuur waar we dankbaar voor moeten zijn. De natuur is mooi, net als planten. Het is rustgevend en aantrekkelijk om naar te kijken. Stel je voor dat je ’s ochtends wakker wordt en het eerste wat je ziet zijn die prachtige kleurrijke planten, die positieve vibes uitstralen. Planten maken je dag positiever en vrediger. Planten zoals de Areca Palm, Engelse klimop, Aloë Vera, Indiase basilicum, Bonsai, Jade, Lelies, Orchideeën enz. kunnen thuis of op kantoor worden gehouden. Je voelt je verfrist, meer gefocust en geeft wat terug aan de natuur.

De Bonsai

De meest voorkomende plant in huis is Bonsai. Deze planten zijn een levende boom of struik die is gekweekt op een manier die de indruk wekt een volgroeide boom te zijn. Het vormt een artistieke weergave van een boom op ware grootte in de natuur, maar dan op een kleinere schaal. Bonsai bomen worden over het algemeen gekweekt in ondiepe keramische potten. Een bonsai boompje kopen creëert het vermogen in huis om de energie in een kamer te stimuleren. Onder de juiste omstandigheden kan een Bonsai gemakkelijk meer dan 100 jaar oud worden. Dankzij de plant zijn mooie vormen straalt de plant rust en balans uit. De symboliek die het boompje uitstraalt, maakt het ook nog eens tot een uitermate geschikt cadeau voor een geliefde of trouwe relatie.

De Waterlelie

Waterlelies zijn prachtig en kleurrijk. Het kan rood, geel, oranje of wit van kleur zijn. Ze bieden schaduw om de watertemperatuur laag te houden tijdens de hete zomermaanden. Door veel zonlicht tegen te houden, helpen de lelies de algengroei tegen te gaan. Hun schaduw biedt ook beschutting aan alle vissen die zich in de vijver bevinden. Tevens biedt de plant beschutting voor de vijverdieren tegen zowel de zon als eventuele roofdieren die in de buurt op de loer liggen. Een waterlelie kopen trakteert je op een waterplant die vol bladeren zit en kleur geeft aan je leven. Het zijn hardwerkende planten die dankzij mooie kleuren je vijver weten te versieren. De planten zijn winterhard en zijn geschikt voor zowel diepe als ondiepe vijvers.

Vijverplanten

Er bestaat geen vijver zonder de aanwezigheid van vijverplanten. De planten zorgen ervoor dat het water in biologisch evenwicht blijft en zorgt dat het water helder en algenvrij blijft. Algen groeien namelijk minder snel vanwege de stoffen die de planten afgeven aan het water. Er zijn meer dan 60 soorten te vinden die allemaal vers gekweekt worden wat een zekerheid in groei en bloeigarantie zal opleveren.

De noodzaak van planten

Mooie planten zijn geweldig om naar te kijken maar aan de andere kant hebben we planten nodig omdat deze voor zuurstof zorgen. Mensen houden vaak planten in huis omdat ze niet alleen mooi ogen maar ook ieder levend wezen voorzien van de zuurstof die ze nodig hebben.