Een woningtaxatie is essentieel wanneer je je huis wilt verkopen. Als verkoper wil je waarschijnlijk een taxateur Hilversum van onroerend goed die een onpartijdig advies geeft op basis van de staat van je huidige woning en de prijzen van andere eigendommen op je locatie. Dus hoe kies je de juiste woningtaxateur? Gelukkig hoeft het kiezen van een geschikte woningtaxateur niet ingewikkeld te zijn. Ontdek vijf tips die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je een taxatieprofessional inhuurt die hun vak verstaat.

Ervaring

Ervaring is een belangrijke overweging bij het kiezen van een taxatiedienstverlener. Controleer hoe lang de taxateur in dienst is en wat zijn prestaties in het verleden zijn. Overweeg om een ​​taxateur in te schakelen met meer dan vijf jaar ervaring. Sommige taxateurs bedienen slechts één provincie, terwijl anderen twee of meer provincies bedienen. Misschien wil je een taxateur inhuren die onroerend goed op je locatie heeft getaxeerd. Hoe beter ze bekend zijn met de vastgoedmarkt in je buurt, hoe beter. Vraag ook aan de taxateur of ze bij een taxatiebedrijf horen en parttime of fulltime werken.

Kwalificaties

Voordat je een taxateur voor je huis inhuurt, moet je eerst de kwalificaties van de taxateur of makelaar Hilversum controleren om te bepalen of je met een professional te maken krijgt. Neem contact op met de taxateur die je in gedachten hebt en vraag hen om je een kopie van hun kwalificatieblad te e-mailen met informatie over hun opleiding, verenigingen of licenties. Sommige van de licenties die volgens de wetgeving mogelijk vereist zijn, zijn onder meer een gecertificeerde algemene vastgoedtaxateur en een gecertificeerde residentiële vastgoedtaxateur.

Specialisatie

De vastgoedsector kent vele soorten taxateurs. Commerciële taxateurs zijn gespecialiseerd in bedrijven zoals kantoorfaciliteiten, hotels of winkelcentra. Aan de andere kant richten woningtaxateurs zich op appartementen, eengezinswoningen of appartementen. Bij de verkoop van een appartement wil je een taxateur die gespecialiseerd is in appartementen, niet iemand die appartementen of eengezinswoningen taxeert. De juiste taxateur met de juiste accreditaties en ervaring geeft je een nauwkeurig taxatierapport van je woning.

Referenties

Een goede taxateur moet verschillende referenties voor eerdere klanten verstrekken. Neem contact op met de referenties om te informeren naar hun ervaring met de taxateur en of hun service in orde was. Op dit punt moet je echter niet stoppen. Zorg ervoor dat je de taxateurs verder interviewt totdat ze alle juiste vakjes hebben aangevinkt. Huur ook niet de allereerste taxateur in die je vindt. Praat met verschillende taxateurs voordat je de juiste kiest. Een taxateur maakt een enorm verschil bij het verkopen van een huis, dus je moet een bekwame inhuren.

Kosten

Nadat je de taxateur heeft gekwalificeerd, is het laatste waar je naar moet informeren, hoeveel zij in rekening brengen om het onroerend goed te taxeren. Verschillende producten kosten verschillende prijzen. Hoewel je krijgt waar je voor betaalt, mogen de taxatiekosten niet hoog zijn, dus pas op voor bedrijven die exorbitante kosten in rekening brengen. Schakel een bedrijf in dat je eerlijk in rekening brengt en toch de beste professionele service biedt.