In alle vroegte en onaangekondigd hebben boeren de snelweg A28 bij Staphorst voorzien van een andere deklaag. Zand, mest en hooi ligt nu op het asfalt. De weg is niet volledig geblokkeerd zodat er kallem an gereden wordt. Opruimploegen zijn bezig de zaak weer vlot te trekken.

Boeren protesteren al maanden om het kabinet tot de orde te roepen en het stikstofbeleid aan te passen. Het lijkt erop dat ze het niet gaan opgeven en als het kabinet weigerachtig blijft er nog veel meer acties komen.

Borden met teksten bij een berg grond:”Dit is de enige grond die jullie krijgen van ons” en verder “No Farmers No Food”, “Stikstof = Oorlog”, “Zonder boerenverstand rotzooi in het land”, “Niet schieten AUB”, “Met dit stikstofbeleid, raken we alles kwijt”, “In Den Haag verkeerde koppen, onze toekomst naar de knoppen”,  “Beter een koe die pist dan het gezeik van een Vega-activist” , “Boeren verdienen Respect, dit stikstofbeleid heeft geen enkel effect”.  In het hele land worden snelwegen ingezet bij de protesten.

Wordt vervolgd.

Beelden door © weblog Staphorst