Omwonenden van de Berkenlaan 1 en gebruikers van het Dienstencentrum zijn uitgenodigd door Woonstichting VechtHorst en de gemeente voor een inloopavond. Op dinsdag 30 augustus ontvangen zij informatie over de beoogde uitstraling van het gebouw en het terrein, qua materiaalkeuze, groen en spel- en speelvoorzieningen.

Ook wordt de uitkomst van het verkeersveiligheidsonderzoek, het onderzoek naar de mogelijkheid van een extra ontsluiting aan de Ebbinge Wubbenlaan en de indeling van het nieuwe Dienstencentrum gedeeld. De inloop is vanaf 19.30 uur in het Dienstencentrum.

Maandag 12 april stemde de gemeenteraad in met het globale schetsplan voor de Berkenlaan 1. Het oude pand – de voormalige school- wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een nieuw gebouw met op de begane grond ruimte voor sociaalmaatschappelijke organisaties in een Dienstencentrum. Daarboven komen 23 huurappartementen. Woningstichting VechtHorst en de gemeente werken samen in de uitwerking van het schetsplan. VechtHorst is straks de eigenaar van het nieuwe gebouw en de gemeente behoudt de ondergrond.