Staphorst – om 18.30 uur komen trekkers, vrachtwagens en hoogwerkers naar de markt in het centrum. De planning is om 350 vlaggen op de kop aan lantarenpalen te hangen. Staphorst, Rouveen, de Lichtmis en Halfweg worden op de drukste wegen van vlaggen voorzien. Kom je met de trein door Staphorst dan zal het je niet ontgaan omdat de Parallelweg ook voorzien is. “Nederland is in Nood” is de boodschap. Inmiddels worden er overal in Nederland vlaggen ondersteboven opgehangen, het zijn intussen niet alleen de boeren die de noodklok luiden. Na een korte instructie van wie waar naar toe gaat en hoe je een vlag ophangt roept de woordvoerder burgemeester Ten Kate op om de eerste vlag op te hangen in de mast op het marktplein. Ten Kate is van goede wil maar gaat niet in zo’n bakkie omhoog. Als je dat niet wilt moet je dat ook niet doen, daar is alle begrip voor. De burgemeester en 2 van de 3 wethouders waren nog aan het vergaderen toen de voertuigen luid toeterend de markt opreden en werden zo naar buiten gelokt.

Bij de stovonde werd het even dringen omdat daar op dit moment werkzaamheden zijn. Maar het liep allemaal op rolletjes al was het iets langzamer…

Na afloop was er koffie voor de actievoerders met koek van bakkerij Ubak. De gemeente had aangeboden de koffie te regelen maar dit was al door anderen geregeld.

De vlaggen zijn door diverse sponsoren uit Staphorst en Rouveen geschonken.

En zo zorgt Staphorst ervoor dat het niemand zal ontgaan dat het gros van de inwoners achter de boeren staat en onze regering oproept om aangekondigde zaken te herzien. Inmiddels zien we de vlag ook bij steeds meer inwoners op de kop aan de gevel hangen.

Foto’s en video © weblog Staphorst / Alja en René Admiraal

 

YouTube video