NIEUWLEUSEN – De speciale uitgiftes van de Kledingbank Nieuwleusen voor de vluchtelingen uit de Oekraïne stoppen met ingang van de zomervakantie. Natuurlijk zijn Oekraïners nog wel welkom bij de Kledingbank, zij kunnen er vanaf de zomer twee keer per maand terecht tijdens de sponsorverkoop. Nieuwe vluchtelingen of mensen die onder de armoedegrens moeten leven, kunnen zich nog wel aanmelden voor de Kledingbank.

Het bestuur van de Kledingbank Nieuwleusen wilde graag een beleid voor de langere termijn voor de vluchtelingen opstellen nu de eerste directe behoefte aan hulp is afgenomen. “De instroom van nieuwe vluchtelingen neemt af en sommige mensen zijn inmiddels weer teruggekeerd naar de Oekraïne”, licht bestuurslid Femmy Stolte toe. “Het merendeel van de mensen die nu in de gemeente Dalfsen verblijft, hebben we kunnen helpen aan kleding, schoenen, handdoeken en beddengoed. En ook nieuwe vluchtelingen kunnen bij ons terecht om eenmalig kleding uit te zoeken. We hopen ze op deze manier blijvend te kunnen ondersteunen.”

De laatste speciale uitgifte voor de Oekraïne is woensdag 13 juli om 19.00 uur. De sponsorverkoop wordt iedere tweede en laatste zaterdag van de maand gehouden van 9.00 tot 12.00 uur. Iedereen is dan welkom bij de Kledingbank aan de Grote Markt 44 in Nieuwleusen (naast Berdien Bloemen) om kleding te kopen voor 1 euro per stuk.

Nieuwe vluchtelingen kunnen zich aanmelden bij Miny Lindeboom (06 16 44 99 79).