Het Christelijk Mannenkoor Staphorst huldigde donderdagavond, aan het eind van het zangseizoen, vijf jubilarissen. Henk Compagner, Wim Nijboer, Evert Slager en Jan Tiemens zijn inmiddels 25 jaar lid van het koor en kregen door de voorzitter een zilveren G-sleutel opgespeld. Een gouden speld was er voor Jan Bloemert. Hij is al een halve eeuw koorlid. Alle vijf ontvingen ze de bijbehorende oorkonde van de Koninklijke Christelijke Zangers Bond. De vrouwen van de jubilarissen werden verrast met een bloemengroet.

Het Christelijk Mannenkoor Staphorst heeft zich weer kunnen herpakken, na de maandenlange stop vanwege de corona-pandemie. “’t Vroeg best wel creativiteit en inspanning om tijdens het wekelijkse ritme van de repetities weer op te klimmen tot de voorheen gewende koorklank,” vertelt Bart Hoeve, de voorzitter van het koor. “Met de inzet van de leden en onder de bezielende leiding van onze dirigent Johan Bredewout, zijn we daar de afgelopen maanden zeker in geslaagd,” meent hij. “Onze oud-dirigent Peter Bos heeft het koor op een geweldig niveau gebracht. En met onze nieuwe koorleider, Johan Bredewout, bouwen we op dat fundament enthousiast en vreugdevol verder. Het Oranjeconcert, was weer als vanouds met een meer dan 600-koppig publiek. En de Johannes de Heer-zangavond van afgelopen week werd eveneens bijzonder positief gewaardeerd. Moedgevend. Wellicht gaat dat, aan het eind van het zangseizoen, een jaarlijks terugkerend gebeuren worden.”

Begin september zal er een open avond zijn, waarop belangstellenden geheel vrijblijvend met het koor en zijn dirigent kunnen kennismaken.