Handelskeuring Rouveen is dinsdag aftrap voor Munnikenweek

Niet alleen voor de paardenkenner maar ook voor de liefhebber of leek staat de dinsdagavond in de Munnikenweek garant voor een boeiende en gezellige avond. Het Kerkplein in Rouveen vormt dan het decor voor machtig dravende paarden, hardwerkende monsterknechten én vermaak. En dat alles midden in het dorp, direct onder Rouveense kerktoren.

Plaatselijke en regionale fokkers halen tijdens de Handelskeuring Rouveen hun beste paard van stal om deze te presenteren aan een deskundige jury. In verschillende rubrieken strijden rijpaarden, tuigpaarden en veulens om de felbegeerde kampioenstitels van de Handelskeuring. Voor menig rij- en tuigpaard was de kampioenstitel op de Handelskeuring een opstap naar een glansrijke carrière in de fokkerij en sport.

Voorafgaand aan de Handelskeuring is de opening van de Munnikenweek. Vanaf 18.00 uur is er voor de kinderen gratis ijs en clownesk vermaak. Een vast onderdeel tijdens de Handelskeuring is show. Ook dit jaar met een duidelijke link naar de actualiteit, namelijk de stikstofdiscussie. 8 teams uit Staphorst en Rouveen gaan met elkaar de strijd aan tijdens de “strontbakpulling”. Een wedstrijd waar de traditionele strontbak centraal staat. De organisatie doet daarmee een pleidooi voor een meer genuanceerd beeld rondom mest.

De Handelskeuring vindt plaats op dinsdagavond 28 juni op het Kerkplein in Rouveen. De toegang is gratis. Voor meer info kan men terecht op www.handelskeuring.nl