Net als voorgaande jaren bestaat er tijdens de Balloonfair Staphorst weer de mogelijkheid om kinderen die het verdienen een onvergetelijke ervaring te geven, dit omdat ze gehandicapt of ziek. Zij mogen meevaren in een van de luchtballonnen. Naast Stichting Onze Ballon zetten lokale bedrijven zich nu ook extra in om meer kinderen de dag van hun leven te geven.

Bij de organisatie van de Balloonfair bestaat dit jaar de wens om nog meer zieke jongeren mee te laten varen tijdens het evenement. Voorgaande jaren zorgde Stichting Ballon altijd voor een luchtballon, waar deze kinderen in mee mochten. Voor dit jaar zijn er liefst vier ballonnen beschikbaar voor deze kinderen.

Special Shapes
Kinderen mogen zelfs meevaren in de zogenaamde special shapes. Luchtballonnen die opvallen vanwege hun vorm of grootte. Zo varen zij dit jaar mee in ballon Babette of in het Kuiken. Door een extra inspanning van lokale sponsoren Gaaf – Digital agency, Boertjes Makelaardij, BWS bedrijfsauto’s en Stiptwerk Uitzendbureau wordt er dit jaar nog grootser uitgepakt. Ook de sponsorcommissie van SC Rouveen brengt een gift over aan de organisatie. Notariaat Ritsma, Hooikammer Groep, Knoll BV, Stiptwerk Uitzendbureau en Cateringservice De Patrijs zorgen gezamenlijk voor deze gift.

Nog twee ballonnen
Doordat ook het merk Hendrik Jan en de stichting Onze Ballon hun luchtballon beschikbaar stellen, kunnen er 8 of 9 kinderen mee tijdens de balloonfair. En dit zelfs met begeleiding. De organisatie kijkt er naar uit om op 8 juli deze kinderen blij te maken met een prachtige ballonvaart over de regio.

Goed om te weten:
– De hoogte van de mand is ongeveer 125 cm, het is gemakkelijk wanneer onze kanjer hier overheen kan kijken. 
– De ballonvaart duurt ongeveer een uur. De kanjer moet lichamelijk in staat zijn om dit vol te houden. 
– Aanmelden kan tot 1 juli 2022. De kanjers die mogen meevaren krijgen uiterlijk 6 juli bericht. 
– Kanjers die in de vorige edities hebben meegevaren tijdens deze actie, kunnen helaas niet mee. Zo kunnen we zoveel mogelijk verschillende Kanjers een plekje bieden!

Ken jij een jong iemand die je het gunt om mee te varen? Geef een toelichting en vul dit formulier in en  wie weet maak jij iemand blij! Aanmelden kan vanaf nu!