De Munnikenweek in Rouveen staat voor de deur… de toneelvereniging is fanatiek de laatste hand aan het leggen aan een prachtig optreden van drie bedrijven:
Moe sukkelt de laatste jaren met haar gezondheid en gaat er een paar weken uit om aan haar gezondheid te werken in de Vogellanden. Haar beide schoondochters proberen dat idee met alle geweld tegen te houden. Ze hebben beiden zo hun financiële probleempjes en kunnen een afnemende gezondheid van moe maar wat goed gebruiken. De interieursverzorgster (Cheryl) haalt moe (die goed bij kas zit) toch over te gaan. En ze komt als herboren thuis. Tot grote teleurstelling van de schoondochters Roefie en Bertha. Er worden creatieve ideeën bedacht om dat leven van moe ietwat te verkorten. Gesteund door hun kerels, die niet zo vreselijk veel te vertellen hebben, nemen ze grondige maatregelen… Maar moe heeft hele andere plannen en voelt zich weer een jonge fantast.
Het stuk wordt gespeeld door Toneelvereniging de Munnikenslag met ongelooflijk veel plezier, humor en lokale anekdotes. Behalve 29 juni wordt het toneelstuk 15 en 16 september herhaald in d’Olde Skoele.
Tent open 19.30 uur – aanvang 20.00 uur  entree € 10,00 incl koffie en koek
Foto: Nico Post