Zondag stond het Nederlands Kampioenschap Obstacle Course Racing voor de atleten van Obstacle Course Racing team Family Fit uit Staphorst op het programma. Onder regenachtige omstandigheden moest er 18 kilometer en 45 obstakels overwonnen worden. Omdat in deze editie veel water was maakte de regen de atleten niet uit. Bij de dames liep Corien Jansen(Nijeveen) vanaf het begin mee voorin. Daphne Spreen (Rolde) sloot als vierde dame na twaalf kilometer aan. Jansen nam bij het lopen met een grindzak van 20kg weer wat afstand van Spreen. Ze bleef op die derde plek tot 300meter voor de finish ze de nummer twee kon passeren en tweede werd in de internationale wedstrijd. En daarbij ook Nederlands Kampioen bij de dames! Spreen volgde enkele minuten later en passeerde dezelfde dame waardoor ze de derde plaats in de wedstrijd op eiste en tweede werd in het Nederlands kampioenschap!
Michelle Kroezen (Hoogeveen) liep daar even achter. Ze liep een goede race en had de vijfde tijd bij de dames overall. Maar was wel eerste in haar leeftijdsgroep bij het Nederlands Kampioenschap.

Dennis Groen (Hoogeveen) had vandaag het tempo er ook goed in. Hij maakte geen fouten bij de hindernissen en was tweede in zijn leeftijdsgroep bij het Nederlands Kampioenschap.

Sonny Brons(Apeldoorn) was goed op weg. Tot bij één van de laatste obstakels de grip weg was en hij daar veel tijd verloor. Hij finishte als vierde Nederlander in zijn leeftijdsgroep.
Een mooie afsluiting van dit voorjaars seizoen voor de atleten van OCR Team Family Fit uit Staphorst.