Na een briefje te hebben verstuurd/gebracht om te inventariseren of er belangstelling was voor een bezoek aan de Floriade Expo 2022 in Almere hebben we voldoende reacties gehad om dit door te laten gaan. Woensdag 15 juni zijn we dan ook in de bus met een groep van zo’n 40 deelnemers en vrijwilligers naar de Floriade Expo 2022 in Almere geweest.                                                                                                                                  De vrijwilligers vertrokken met de deelnemers precies om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats bij De Bron richting Almere.

(De Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap)

De Floriade Expo 2022 is de wereldtuinbouwtentoonstelling die in 2022 nog t/m 9 oktober wordt gehouden in Almere met een oppervlakte van 60 ha. De Floriade Nederland wordt sinds 1960 één keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats gehouden. Dit jaar in Almere met als thema ‘Growing Green Cities’ dit evenement richt zich gedurende zes maanden op de groene stad van de toekomst.

Bij aankomst om 11 uur duurde het nog een half uur om binnen te komen nadat we de Zonnebloem rolstoelen uit de container gehaald hadden. Daarna kreeg een ieder een lunchpakketje mee, gemaakt door vrijwilligers. Eenmaal binnen was de koffiehoek het belangrijkst en verspreide de groep zich en kon men overal in en op. De kabelbaan en het treintje waren intrek, een grote bloemenhal waar bloemisten hun creatieve kant konden laten zien, gesnoept werd er ook van de tomaatjes, paprika enz. Alles zien is onmogelijk maar een mooie indruk hebben ze wel meegekregen.

Zo rond kwart voor vijf na het nuttigen van een ijsje zijn we vanuit Almere met zijn allen weer richting Staphorst vertrokken waar we rond 18.30 uur weer aan kwamen. Een aantal deelnemers en vrijwilligers waren best wel een beetje vermoeid na zo’n lange dag. Het doel was en hopelijk zijn we daarin geslaagd om de deelnemers een leuke dag te bezorgen.

 

Foto’s © Zonnebloem Staphorst