Afgelopen weekend was obstacle course race team Family Fit uit Staphorst naar het Europese Kampioenschap in Italië. Voor elke race kregen de atleten drie polsbandjes. Bij elke fout moest je één inleveren. Je moest minimaal één polsbandje behouden om te kunnen finishen. Dit gaf duidelijk extra druk om geen fouten te maken.

Op vrijdag mocht Frans Mussche het spits afbijten bij de short course elite mannen. Hij moest in de laatste start groep starten. Doordat de snelste mannen in eerdere startgroepen zaten moest hij vooral zichzelf blijven pushen. De hindernissen gingen allemaal probleemloos. Doordat hij ook de enorme quarterpipe, als één van de weinig, in één keer wist te bedwingen liep hij naar een hele sterke 9e plaats!
Daarna mochten Michelle Kroezen en Corien Jansen bij de elite dames starten op de short course. Kroezen startte een startgroep eerder dan Jansen. Maar ze kwamen elkaar onderweg nog tegen. Kroezen naam meer rust om polsbandjes te behouden. Het was echter een heel pittig parcours. Ze kwam een eind maar moest op 500m voor de finish haar derde bandje inleveren. Jansen had vooral oponthoud omdat ze haar veters niet goed kon strikken door haar chip en die twee keer los gingen. Dit kostte haar enkele plekken. Daarnaast maakte tegen het eind ook een foutje en kwam de quarterpipe niet op. Ze mocht na twee strafrondes nog wel als 9e dame finishen.

Op zaterdag stond de standard course op het programma. Dit keer mochten de atleten na een kleine kilometer de bergen in om 600meter te stijgen in drie kilometer. En dit daarna ook weer vlot af te dalen om uiteindelijk na een vlak stuk dik 16kilometer gelopen te hebben en 53 obstakels te overwinnen.

De dames mochten bij de elite het spits afbijten. Jansen mocht in de eerste start groep. Maar maakte bij de vijfde obstakel al haar eerste fout. Toen ze bij het zevende obstakel haar twee bandje in moest leveren stond ze op scherp. Ze besloten zichzelf te sparen en kalmer aan te doen en te kijken hoe ver ze zou komen. Ze liep daarna foutloos tot het laatste obstakel. Waar ze door kramp in haar voet niet in één keer door kwam.
Kroezen startte achter Jansen aan. Zij moest ook op het zevende obstakel een bandje inleveren maar kwam met twee bandjes de bergen uit. Er kwamen nog veel pittige obstakels en een kilometer voor de finish moest ze haar derde bandje inleveren.
Dennis Groen startte bij de mannen in zijn leeftijdscategorie. De bergop had hij een mooi ritme te pakken. Ook de obstakels verliepen zonder problemen. Hij kwam dan ook met drie bandjes uit de bergen terug. Doordat zijn elleboog het gras raakte moest hij heel knullig één bandje inleveren. Het was erg warm en het parcours was uitputtend. Dennis had net te weinig power voor het laatste obstakel. Maar na twee penalty rondes finishte hij netjes als 23e.

Mussche startte als laatste in dezelfde leeftijdscategorie als Groen. Hij had veel power de berg op. Obstakels is voor hem geen probleem. Ook de berg af ging alles perfect. Tot er een vlak stuk langs het water kwam. De warmte liet de vermoeidheid doen toeslaan. Hij heeft geprobeerd om te blijven pushen met lopen. Maar in deze condities was dat enorm zwaar. Wederom het hele parcours foutloos afgelegd! Dit leverde hem een hele nette zesde plaats op.

De atleten hebben nu een week om te herstellen voordat ze in Wijchen bij Strong Viking aan de start staan van het Nederlands Kampioenschap.