ROUVEEN – Na twee afgelaste edities vanwege corona kan op woensdag 22 juni eindelijk de Munnikenslagloop weer worden georganiseerd. Deze hardloopwedstrijd trekt al jaren veel lopers uit de wijde omgeving, maar ook lopers uit de eigen gemeente trainen speciaal voor deze hardloopwedstrijd. Bij de laatste editie in 2019 stonden ruim 430 deelnemers aan de start.

Doordat de wedstrijd door een groot deel van de Rouveense kern gaat is deze gezellige dorpsloop voor een groot deel van de bevolking goed te volgen. Voor de deelnemers is het enthousiasme en de aanmoedigingen van het publiek juist een extra stimulans om zich maximaal in te spannen. De gehele omlijsting wordt verzorgd door de ervaren speaker bij atletiekevenementen, Herman Weening.

Afstanden
De wedstrijd zal van start gaan met de jeugdlopen over een afstand van 800, 1600 en 2400 meter op een parcours van 800 meter. Daarna volgen de volwassenen met de vijf en tien kilometer over een ronde van 2500 meter. Het parcours is autovrij en van zowel de 5 als 10 kilometer is de afstand officieel opgemeten en gecertificeerd door de Atletiekunie.

Keuperen Spike
De winnaar van de tien kilometer mag de wisseltrofee, de ‘Keuperen Spike van Rouvene’ in ontvangst nemen. Deze schitterende koperen hardloopschoen is op ambachtelijke wijze gemaakt door de oud-Rouvener Berend Horstede. Voor de jeugd zijn er bekers te winnen en op de 5 en 10 kilometer zijn er geldprijzen te winnen in diverse leeftijdscategorieën.

Inschrijven
Voorinschrijven kan tot en met maandag 20 juni via munnikenslagloop.nl. Op de wedstrijddag kan men zich tot 20 minuten voor de start van de betreffende afstand ook nog inschrijven maar dan is het inschrijfgeld wel hoger. De inschrijving vindt plaats in de voetbalkantine van SC Rouveen. Daar ontvangen de deelnemers ook hun startnummer.

Programma
De Munnikenslagloop wordt georganiseerd door AV De Sprinter uit Meppel en Bos Bedden Loopgroep AG ’85, met de steun van veel plaatselijke ondernemers.

Het programma van de Munnikenslagloop op woensdag 22 juni 2022:

18.30 uur        800 m        jongens t/m 9 jaar
18.40 uur        800 m        meisjes t/m 9 jaar
19.00 uur        1600 m      jongens/meisjes 10 t/m 12 jaar
19.00 uur        2400 m      jongens/meisjes 13 t/m 15 jaar
19.30 uur        10 km        mannen/vrouwen vanaf 18 jaar
19.35 uur        5 km          mannen/vrouwen vanaf 16 jaar

Om 19.25 uur is er een gezamenlijke warming-up bij start/finish verzorgd door InShape, dé healthclub van Staphorst.

Meer informatie is terug te vinden op www.munnikenslagloop.nl.

Foto’s © Erwin Kreule